2012-05-16 19:35:58• hírek • Szatmar.ro

Fleseriu megkezdte a munkát a válogatott élén

Kedden megkezdte a felkészülést az Európa-bajnoki selejtezőkre a román női kosárlabda-válogatott, melynek edzéseit Dan Fleseriu, a Szatmárnémeti VSK csapatának edzője irányítja. A frissen kinevezett kapitány munkáját a Gyulafehérvár edzője, a cseh Tomas Bilek segíti.

„A szövetségtől én kértem őt segítőmnek, így tehát minden remény megvan arra, hogy eredményes munkát végezzünk. Bilek edzősködött már az Euroligában is, és nagyon jól ismeri az itt szereplő válogatott kosarasokat, így ebből a szempontból sokat tud segíteni", indokolta döntését Fleseriu.

Az esélyekkel kapcsolatban az új kapitány elárulta: a csoport második helyére pályázik csapatával. "A csoportban Spanyolország a nagy favorit, a román, a német, a svéd és a bolgár válogatott hasonló játékerőt képvisel, tehát velük kell megküzdenünk a második továbbjutó helyért".

Fleseriuval ellentétben Bilek nem elemezgette az esélyeket, elmondta ugyanakkor, hogy a román női válogatott körül nagyon sok a munka, ha valamit el akarnak érni. "A román női kosárlabda válogatott jelenlegi helyzete nem rózsás, főleg az alapemberek sérülései és az utóbbi évek gondjai miatt. Ugyanakkor a válogatottról van szó, és mindent meg kell tennünk, hogy ütőképes csapatot hozzunk létre. Nagyon sok munka szükséges, és akkor meglepetést is okozhatunk".

A cseh szakember elismerően nyilatkozott viszont korábbi ellenfeléről, jelenlegi főnökéről. "Tisztelem az ő szakmai tevékenységét, a kosárlabdáról nagyon hasonló a felfogásunk, és meg vagyok győződve arról, nem lesz gond a közös munkában, főleg, hogy ugyanazért a célért dolgozunk. Számomra egyébként nagy megtiszteltetés és egyben kihívás is a román válogatott másodedzőjének lenni, főleg mert külföldi vagyok, ugyanakkor ez azt jelenti, hogy elismerik az itt elvégzett munkámat".

A Fleseriu - Bilek páros, nem meglepő módon, három kosarast is behívott az ezüstérmes VSK-ből: Anne Marie Paraut, Orosz Andreát és Mészáros Anitát. A negyedik válogatott, Claudia Pop térdszalag-szakadása miatt nem állhat a mester rendelkezésére, akárcsak az Olaszországban légióskodó Florina Pascalau sem.

A román válogatott június 13-án Svédország ellen kezdi a selejtezőket Targovistében, míg az utolsó meccset július 14-én játssza majd Bulgáriában.

A román válogatott programja:
június 13: Románia-Svédország
június 16.: Németország-Románia
június 23.: Románia-Spanyolország
június 27.: Bulgária-Románia
június 30.: Svédország-Románia
július 4.: Románia-Németország
július 11.: Spanyolország-Románia
július 14.: Románia-Bulgária.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: